Öt ikerpár egy évben

2018.09.15. 07:00

Először lesz ikertalálkozó Jánosházán

Jánosháza Az Almafesztivál kezdődik majd a különleges ikerprogrammal. A jövő szombaton gyűlnek össze a jánosházi ikrek, különleges portrékiállítás nyílik majd.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay.com

– Tavaly öt iker kismamát gondoztam, és ez olyan hihetetlen volt, Jánosházán ilyenre még nem volt példa, mióta dolgozom, 34 éve

– mesélte Balázsné Németh Margit védőnő, hogy hogyan is merült fel az ikertalálkozó ötlete. Kíváncsiak voltak, mégis mennyi ikerpár született a városban az elmúlt években.

A védőnők kutatása kiderítette, hogy 1920 óta ötven ikerpár született. Arra gondoltak, összehívják őket. A gyerekekkel könnyű dolguk volt, iskolán keresztül elérték őket és szüleiket, az idősebbeket végigjárták. – A fiatalabban nagyon örültek, az idősebbek közül van, akinek meghalt az ikerpárja, azt akkor tudtuk meg, amikor mentünk, ők azt mondták, nem valószínű, hogy eljönnek, de van kivétel – számolt be a „toborzásról” a védőnő. A találkozó része lesz egy ikerarc-kiállítás: amikor felkeresték az ikreket, gyerekkori és mostani fotókat kértek tőlük saját magukról, abból készül portrétárlat. Ebben segítenek, ha szükség van rá: a művelődési házban készítenek friss fotókat, kinyomtatják azokat, ha szeretnék az ikrek.

A délután az ikrekkel kezdődik a jövő szombaton az ötödik Almafesztivál színpadán. Két ikerpár készül verssel, egy ikres anyuka is szaval majd, és két kislány is verset mond: nekik a testvéreik ikrek, ők így „érintettek”.

Aztán felcsendül az ikerinduló, akkor vonulnak a színpadra és kapnak emléklapot a jánosházi ikrek, és közös fénykép készül róluk. Balázsné Németh Margit az első jánosházi ikertalálkozóra régi kollégáit, egykori jánosházi védőnőket is meghívott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában