Értékes kapcsolatot kötöttek

2018.09.17. 08:00

Erdélyi–magyar találkozó búcsúi hangulatban, pályázat nyomán

Erdélyi– magyar találkozó búcsúi hangulatban – ezt a címet adta szombati programjának a Patrona Regni-Hungariae Alapítvány.

Tersztyánszky Krisztina

Fúvósok Alsósófalváról

Fotó: Bődi Gábor

Határon túli kapcsolat után kutatva találtak rá egy olyan pályázatra, amely két civil szervezet együttműködésére adott lehetőséget: azonnal eldöntötték, hogy megpróbálnak élni vele. A kapcsolat sikeresen megköttetett, szombaton pedig már a személyes találkozásnak örülhettek a felek. Ezt a találkozót – amely sikeres volt, valóban jó hangulatban zajlott – minden bizonnyal sok újabb követi majd. A barátság személyes találkozások alkalmával mélyíthető el igazán.

Fúvósok Alsósófalváról
Fotó: Bődi Gábor

Egy rokoni szál vezette el őket az Alsósófalvai Fúvószenekarhoz. Az erdélyi fiatalok utazását, pár napos vendégül látását és a szombati zenés, búcsúi hangulatú rendezvény költségeit az említett pályázat fedezte, a szervezésben Balasi István plébános, Lábasné Erzsi néni és Bődi Gábor jeleskedett. A szombati nagysimonyi programot érseki szentmise nyitotta meg, amelyet dr. Márfi Gyula veszprémi érsek celebrált a Szent András-templomban. Most pedig újabb feladat vár a szervezőkre: keresik a lehetőséget, hogy mihamarabb viszonozhassák a látogatást újonnan szerzett erdélyi barátaikhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában