elvezető és út

2018.09.18. 11:30

Fejlesztések Sében sztereóban

Szorgalmas munkálatokkal és harminc kilométeres sebességkorlátozással találkozik, aki Sé községen keresztül autózik. Csapadékvíz-elvezető rendszert és kerékpárutat építenek egyidejűleg – tudtuk meg Sörös István polgármestertől.

Tersztyánszky Krisztina

Csapadékvíz-elvezető rendszer és kerékpárút is épül

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

Csapadékvíz-elvezető rendszer és kerékpárút is épül
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A beruházásra két elnyert pályázat ad lehetőséget, amelyeket Bucsuval, illetve a Vas Megyei Önkormányzattal konzorciumban nyert el az önkormányzat. A munkálatok a nyár közepe óta a község főutcájának mindkét oldalán megfeszített ütemben folynak. Az autósok türelmét próbára teszi a sok munkagép, de szerencsére nem alakulnak ki nagyobb dugók, a forgalom is rendben halad – tudtuk meg a falu első emberétől. Aki siet, annak lehetősége van a 89-es főutat választani. A lakosság is türelmesen várja a munkálatok befejezését A falu főutcájának egy részén betonelemekkel bélelik ki a vízelvezető árkot, máshol lefedik azt. Egy bő kilométeres szakaszon, az úttest északi oldalán a meglévő járda mellett épül az uniós szabványok szerinti kerékpársáv, míg az ellenkező irányban az útpadka megerősítésével alakítják a bicikliutat, amire nagy szükség van, hiszen naponta több mint négyezer jármű halad keresztül a falun. A csapadékvizes munka október végére, míg a kerékpárút-építés novemberben fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában