hosszú hétvégék 2019.

2018.09.02. 07:00

Hatnapos lesz jövőre a karácsony

December első két szombatján dolgozni kell, viszont karácsonykor hatnapos ünnepre készülhetünk.

Budai Dávid

Több idő jut kirándulni, november 1-jével együtt például háromnapos hétvége elé nézünk jövőre

Fotó: pixabay.com

A Magyar Közlöny augusztus 23-ai számában megjelent a 2019. évi munkaszüneti napok listája, mi pedig ennek alapján összeállítottuk a jövő év hosszú hétvégéinek listáját. Miután január 1-je keddre esik december 31-ével együtt rögtön egy négynapos hétvégével zárjuk a mostani, és indítjuk a jövő évet. Március 15-e jövőre pénteken lesz, ez így egy háromnapos hétvégét jelent, alig egy hónappal később április 19–22-éig viszont már egy négynapos hétvégének örülhetünk, mivel nagypéntektől húsvét hétfőig tart a hosszú hétvége.

Több idő jut kirándulni, november 1-jével együtt például háromnapos hétvége elé nézünk jövőre
Fotó: pixabay.com

A május 1-jével már nincsen ekkora szerencsénk, mivel az szerdára esik, június 10-én van viszont pünkösdhétfő, itt megint csak egy háromnapos ünnepnek örülhetünk. Júliusban semmi, azonban augusztus 20-a kedden lesz, ezért nem kell dolgozni augusztus 19-én, ezzel pedig ismét bezsebelhetünk egy négynapos hosszú hétvégét. Ennek azonban ára van, augusztus 10-én, szombaton menni kell dolgozni. Október 23-a szerda, így itt megint nincs lehetőség a hosszabb pihenésre, viszont november 1-je pénteken lesz, ami ismét egy háromnapos hétvégét jelent. December első két szombatján: 7-én és 14-én ugyan dolgozni kell, cserébe viszont december 24–29-éig hat napig lógathatjuk a lábunkat, amennyiben egyáltalán értelmezhető ez a fogalom karácsonykor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában