családi és sportrendezvények

2018.09.15. 07:00

Húsz Vas megyei csatlakozott az európai mobilitási héthez

Rekordszámú önkormányzat vesz részt az idén az európai mobilitási héten, a program nemzetközi internetes oldala 267 magyarországi, közte 20 Vas megyei résztvevőt jelez.

VN

Aktívak lesznek a vasi városok és számos község is az európai mobilitási héten az előzetes jelentkezések alapján. Hat Vas megyei város jelezte a nemzetközi koordinátoroknak, hogy szervez autómentes, kerékpáros-barát programokat: Szombathely, Kőszeg, Celldömölk, Szentgotthárd, Őriszentpéter és Vép regisztrált. A falvak közül Vas megyéből Csákánydoroszló, Gersekarát, Jákfa, Kemestaródfa, Magyarnádalja, Nemesládony, Nárai, Nick, Olaszfa, Simaság, Szakonyfalu, Szalafő, Vasalja és Vasegerszeg biztos résztvevő. A mobilitási hét célja, hogy az emberek autó helyett válasszák a közösségi közlekedést vagy a biciklit. A legtöbb önkormányzat családi és sportrendezvényekkel készül. Az autómentes nap múlt 21 évre nyúlik vissza: először 1997-ben, a franciaországi La Rochelle-ben rendezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában