Batthyány-ösztöndíj

2018.09.17. 18:12

Ismét pályázhatnak ösztöndíjra Körmenden

Idén is kiírták a Batthyány-ösztöndíj aktuális félévi pályázatát. Ezzel is segítik a szociálisan rászoruló fiatalokat.

Kozma Gábor

Az ösztöndíjra azok, a városban állandó lakóhellyel rendelkező, felsőfokú (egyetemi, főiskolai) tanulmányokat foytató, nappali tagozatos hallgatók jelentkezhetnek, akik szociálisan rászorultak, tanul­mányi átlaguk eléri a 4,5-ös átlagot. A pályázati űr­lap, valamint a kapcsolódó dokumentumok elérhetők a vá­ros honlapján, vagy személyesen beszerezhetők a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatalban.

A pályázat benyújtásának határideje: szeptember 28. Összege havi 25 ezer forint, amelyet öt hónapon, azaz egy tanulmányi féléven keresztül folyósít az önkormányzat a sikeresen pályázó hallgatóknak.

– Mindig fontosnak tartottuk, hogy segítsük azokat a tehetséges és szociálisan rászoruló fiatalokat, akik a jövőben a város alappillérei lesznek

– fogalmazott a kiírás kapcsán Bebes István polgármester. – Emiatt hoztuk létre a Bursa Hungarica országos pályázat mellett a Batthyány-ösztöndíjat, és ezért alkottuk meg azt az önkormányzati rendeletünket, amely a helyi középiskolások tankönyvvásárlását támogatja. Szerencsére évről évre egyre több, felsőoktatási intézményben tanuló fiatal nyújtja be a pályázatát az önkormányzathoz, ez pedig azt bizonyítja, hogy a város nem szűkölködik a tehetségekben. Tisztában vagyunk vele, hogy egy főiskolai vagy egyetemi szak elvégzése komoly anyagi terhet ró a családokra. Éppen ezért fontos, hogy a lehetőségeinkhez mérten anyagilag is támogassuk az arra rászoruló fiatalokat. Bízom benne, hogy az egyetemen, főiskolán megszerzett tudásukat Körmenden fogják majd kamatoztatni a jövőben – tette hozzá a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában