Az egyesület neve huszonkét éven át összeforrt Molnár Sándoréval

2018.09.14. 08:00

Megújult a körmendi polgárőrök irodája: egy korszak lezárult

Molnár Sándor neve összeforrt a Körmendi Polgárőr Egyesülettel. A kezdetektől fogva, 22 éven át állt az élén. Ez idő alatt sokat tett a város közbiztonságának javításáért. Év eleji halálával egy korszak lezárult, az utódok pedig méltó módon építkeznek az általa lerakott alapokon.

Markó Petra

Czvitkovics Gyula, Biczó Péter, Molnár Tünde – Molnár Sándor lánya

Fotó: Jámbori Tamás

Mintegy kétmillió forintból az elmúlt hónapokban teljesen megújult a Szabadság téri irodájuk. Többek között világítás- és villamoshálózat-­rekonstrukció, nyílászáró-felújítás, festés, teljes bútorzat- és parkettacsere zajlott.

A szervezet anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy ilyen szintű beruházás megvalósuljon, ezért összefogott a város. Köszönet illeti az önkormányzatot és több helyi vállalkozót, akik segítségünkre voltak – hangsúlyozta a csütörtöki átadón Biczó Péter, az egyesület elnöke.

Czvitkovics Gyula, Biczó Péter, Molnár Tünde – Molnár Sándor lánya
Fotó: Jámbori Tamás

A megújult helyiség többek között szolgálati egyeztetések, elnökségi ülések, oktatások helyszíne lesz. Nagy előnye, hogy a belváros közepén van, így a Fő téri rendezvényeken szolgálatot teljesítő polgárőrök be tudnak oda menni melegedni, enni, és az sem utolsó szempont, hogy az ablakból rálátnak a térre – tette hozzá a vezető.

Az irodában az egyesülettel kapcsolatos relikviák is helyet kaptak, tovább őrzik ott Molnár Sándor emlékét.

Jelenleg harmincnyolc taggal működnek. Egyelőre nem terveznek állandó ügyeletet, de ha lesz rá igény, tartani fognak fogadóórákat is. Elkötelezettségük töretlen, méltók szeretnének maradni a hagyományokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában