méltó helyen nyugodhatnak

2018.09.20. 07:00

Megújult a váti ravatalozó

Mindent meg kell tennünk, hogy szeretett hozzátartozóink méltó helyen nyugodjanak – mondta Pup József, Vát polgármestere a felújított ravatalozó szentelésén.

Vas Népe

Zakó Jenő plébános, Ágh Péter képviselő és Pup József polgármester

Fotó: Ohr Tibor

Hangsúlyozta, hogy a temető a végső búcsú helye, ezért is fontos, hogy megfelelő körülmények között kísérjük utolsó útjukra halottainkat. A település első embere emlékeztetett: a falu összesen 10 millió forint központi támogatásban részesült, mivel nem volt adósságuk. A kapott forrásból megvalósulhatott az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése, nyílászárócsere, hőszigetelés és a tető felújítása is, valamint a ravatalozó tetőjének és előtetőjének felújítása.

 

A polgármester hozzátette: a temetőben található kavicsos utat az önkormányzat saját forrásból tette rendbe. – Terveink között szerepel a temető kerítésének felújítása és egy urnafal építése, ezeket a beruházásokat saját erőből valósítanánk meg – hangsúlyozta. Ágh Péter, a térség országygyűlési képviselője a hit fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta, legyen bármilyen feladatunk is az életben, ha van hitünk, folyamatosan biztosak lehetünk abban, hogy van, aki támogat bennünket felülről. Az ünnepi beszédeket követően Zakó Jenő, Vát plébánosa megáldotta a felújított ravatalozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában