A képviselők a többletbevételek sorsáról döntöttek

2018.09.26. 07:38

Piac, bölcsődei csoport, könyv és útfelújítás

A városi képviselő-testület szeptemberi ülésén egyebek mellett döntött arról, hogy mire fordítja a több forrásból származó önkormányzati többletbevételeket. Útfelújítás, pályázati önerő, könyv.

Ölbei Lívia

A megnövekedett iparűzésiadó-bevételek, az ingatlanértékesítésekből származó többletbevételek és a konceszsziósdíj-bevétel terhére fogadtak el kiadási tételeket a 2018-as költségvetésben a képviselők: a városi piac felújításához a pályázati forráson túl 40 milliós önerőre van szükség; megszavazta a testület. A bölcsődei csoport felépítéséhez 12 milliós önerőre van szükség. A város 40. születésnapjára képeskönyv készül: erre 3,5 millió forintot különített el a város. Fogorvosi székek vásárlásához 7,5 millió forinttal járul hozzá a város.

Az önkormányzati intézmények dolgozóit étkezési támogatással segíti az önkormányzat; további 10 milliót az intézményeknek kell kigazdálkodniuk. A CVSE tribünépületének felújításához 6 milliós támogatással (TAO-önerő) járul hozzá a város. A képviselő-testület 2018ban 78 millió forintot szán útépítésre, útfelújításra és csatornarendszer-karbantartásra. A teljesség igénye nélkül: aszfaltozzák a Balassi Bálint utcát, a Kisdobos utcát, a Petőfi utcát, az Árpád utcát, a Rákóczi utcát, a Móricz Zsigmond utcát, valamint a Celldömölköt és Alsóságot összekötő kerékpárutat. Az Április 4-e utcában ároktisztításra és az útfelület kiegyenlítésére van szükség, ahogyan a Berzsenyi utcában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában