Tapintható a turizmus dinamizmusa

2018.09.23. 07:00

Szívesen mennek a kirándulók Kőszegre

Nőtt a városban járt turisták száma az idén, és az elégedettségük is javult. Még ismertebbé kell ugyanakkor tenni a térség november–márciusi attrakciót – állapították meg a résztvevők a város és a Natúrpark idei éves turisztikai fórumán.

Vas Népe

Minden hétvégére jutnak túrák a Kőszegi-hegységben – az Írottkő-vándorláson több mint négyszázan vettek részt

Fotó: Bakos Márton

A térség szállásadói és turisztikai szakemberei közösen értékelték a nyarat és hangolódtak az őszi-téli akciókra. A vendégfogadók jó érzését a számok is megerősítették: idén a híres kőszegi látogatópontokon legalább 20 százalékkal nőtt a forgalom, és a szállásadók sem panaszkodnak: havonta 6-900 emberrel többen szálltak meg, mint tavaly – még a téli hónapokban is, ami a hosszú hétvégéknek és az általános magyar utazási dinamizmusnak is köszönhető. A nagy meleg persze nem mindenkinek jött jól. Ki kell mondani, a klímaváltozás nem igazán kedvez a Kőszegre oly jellemző testes vörösborok fogyasztásának.

Minden hétvégére jutnak túrák a Kőszegi-hegységben – az Írottkő-vándorláson
több mint négyszázan vettek részt
Fotó: Bakos Márton

Ezért is kellene a novemberi királyi városnapokon és a kőszegi advent idején még nagyobb hangsúlyt kapniuk a kiváló kőszegi boroknak, fogalmazták meg a szakemberek. Ennyi műemlék között minden felújítás érték a turizmusnak: az is szóba került a fórumon, hogy különösen a belterületi utak felújítása égetően szükséges a városban. Sokat számít az érkező vendégek első benyomása, az utak mellett az ápoltság, a virágosítás is, ezen van még mit javítani. A következő szezonban három-négy új attrakció is megjelenik: egyrészt tovább szépül a történelmi belváros, másrészt a Csónakázó-tó és a Kálvária-hegy vidéke válik ismét vonzó látogatóponttá a turisták számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában