a napokban készül el

2018.09.11. 07:00

Új szabadidős övezet Vasvár legmagasabb pontján

Színes hinta, mászóka, mini kötélpálya, csúszda és homokozó, valamint egy esőbeálló. Csak néhány abból a húszelemes játszótérből, amely a napokban készül el a kilátó szomszédságában.

Pogács Mónika

Tóth Balázs polgármester büszkén mutatta a kilátó mellé épülő játszóteret

Fotó: Vincze Kornél

– A kilátó és környéke megérett a felújításra.

Most ebben egy több mint 50 millió forintos pályázat támogatta az önkormányzatot, amelyhez a város 6 millió forintot tett hozzá. A kilátó fa- és fémszerkezetének felújítása megtörtént, mellette most hangulatos játszóteret alakítunk ki – mutatta Tóth Balázs polgármester. Hozzátette: hiányossága volt a városnak, hogy kevés a játszótere. Azért döntöttek úgy, hogy a mostanit a kilátónál alakítják ki, mert annak közelében sok az új építésű ház, azokban sok fiatal család él. A kilátó téglafallal határolt alapzata kétszínű díszkő-burkolatot kapott, pihenőpadok kerültek ide, föléjük árnyékoló pergolát készítettek, azt vadszőlővel futtatják majd be. Egykoriban itt, a város legmagasabb pontján felszabadulási emlékmű volt. – A korábbi városvezetést dicséri, hogy az építmény alapjait megőrizve egy kilátó készülhetett itt cégek és magánemberek adományainak, illetve önkéntes munkájának is köszönhetően – hangsúlyozta a polgármester. A kilátóhoz érkezőket réztáblákon informálják az adakozókról, a táblák természetesen a felújítás után is ott maradnak.

Tóth Balázs polgármester büszkén mutatta a kilátó mellé épülő játszóteret
Fotó: Vincze Kornél

Tóth Balázs azzal folytatta: minden olyan programban, amely Vasvár turizmusát szolgálja, partner a város. A Mária-út is itt, a kilátó mellett vezet a Szentkútra és Nagymákfa felé. Ezért próbálják lépésről lépésre rendbe tenni a környéket. A belvárosból kilátóig vezető Bartók Béla utcát nemrégiben leaszfaltozták. Jövőre az ugyanezen az útvonalon található domboldali lépcsősor is megújul a tervek szerint támfallal, igényes lépcsőkkel. A szabadidős övezet kialakítása szintén ennek a turisztikai koncepciónak a része.

Visszanézve a játszótérre: ott a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálhatja a maga játékát.

– Szakértőkkel konzultált a város a gyermekjátékok ügyében, a szakemberek véleménye alapján döntöttünk.

Kicsikre is, nagyobbakra is gondoltunk a beszerzéseknél – magyarázta Tóth Balázs. A játékok között négy, felnőtteknek szánt fitneszelem is lesz, így tényleg mindenki, a gyerekeket kísérő szülők, nagyszülők is megtalálhatják maguknak a megfelelőt. A mozgásukban korlátozottakra is gondoltak, akadálymentesített megközelítés és egy hinta várja őket a parkban. Az átadást még ősszel tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában