Turizmusünnep helyben kincsekkel

2018.10.01. 10:00

A világnapon bejárták Büköt a hetedikesek

Kincskeresés részesei lehettek a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola hetedikesei. Kiderült: jól bánnak az okostelefonnal és még a térképolvasás sem okoz nekik nehézséget. A turizmus világnapja adta a program apropóját.

VN

Nagy Réka a Répcementi tanösvényen is megtalálta a kincset Fotó: BÁ/Vas Népe

– Már csak a rajtra várunk, itt van a templom előtt, a bejárat előtt – súgta a második állomásról Orovecz Diána, aki Görcsi Leilával a leggyorsabban találta meg az első rejtekhelyet. A tourinform iroda előtt „vadásztak internetet” még néhányan, hogy le tudják tölteni a szükséges applikációt a geocachinghez. Akik pedig már megtalálták a rejtekhelyet, igyekeztek nem elárulni a többieknek, merre kell majd keresni. Az iskolából indultak a hetedikesek, a turizmus világnapja alkalmából hívta játékra a diákokat Horváth Lívia, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület marketingmenedzsere. – A geocachinghez, a multiútvonalakhoz kell keresni egy segítőt, akinek volt már legalább ötven megtalálása, nekünk Vámosi László segít Szombathelyről, ő volt, akivel végigjártuk a lehetséges pontokat – árulta el Lívia. Négy rejtekhelyet jelöltek ki, a belvárosra koncentráltak, hogy könnyen, viszonylag gyorsan és biztonsággal bejárhassák a gyerekek.

Nagy Réka a Répcementi tanösvényen is megtalálta a kincset Fotó: BÁ/Vas Népe

A geocaching lényege: egy ládikát egy tapasztalt játékos elrejt egy olyan helyen, amit felfedezésre érdemesnek tart, GPS-szel rögzíti a rejtekhely pontos koordinátáit – annak alapján indulnak el a keresők. – Ez egy jó program és példa arra, hogyan lehet a digitális eszközöket szabadidőre fordítani úgy, hogy nem folyamatosan játszanak rajta a gyerekek. A családoknak jó túralehetőség, a gyerekeket vonzza a kincskeresés. Bükön két multiútvonal van: az egyik a városközpontban, a másik a fürdőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában