Három környékbeli falu is benne van

2018.10.01. 09:00

Csepreg által a térség is erősödik: közös pályázat

A helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg város és térségében pályázatról tartottak sajtótájékoztatót a polgármesteri hivatalban Lócs, Tömörd és Tormásliget polgármestereinek részvételével.

Merklin Tímea

A sajtótájékoztató résztvevői közösen a térségért Fotó: NJ/Vas Népe

A pályázat 45 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, nemcsak Csepregen, hanem a társult településeken is lesznek közösségi akciók, megmozdulások, értékrendezvények – mondta Vlasich Krisztián polgármester. Az információs kampányban a helyi értékek megismertetését, a közlekedést és tájékozódást segítő, a TOP-fejlesztéseket bemutató kiadványok, térképek készülnek. Közösségi információs pontot alakítanak ki. Szándékukban áll feltárni a közösségi tevékenységek történeti hátterét, és értékeik kategorizálását a hungarikumok rendszeréhez igazítani. Dr. Herczeg Krisztina aljegyző a projektelőkészítő és a menedzseri szerepet vállaló önkormányzati hivatal feladatait vette számba. Nemcsak informálják a lakosságot a fejlesztésekről, hanem kikérik véleményüket, beépítik a tevékenységekbe.

A sajtótájékoztató résztvevői közösen a térségért Fotó: NJ/Vas Népe

A társult települések vezetői köszönetet mondtak, amiért bekapcsolódhatnak a munkába. Kollárits Gábor, Tömörd polgármestere arról beszélt, hogy a képzések, szemléletformáló rendezvények, tanulmányutak szervezése tartozik hozzájuk. Horváth István, Lócs polgármestere a közösségi műhelyek és fórumok szervezését emelte ki. Mester Árpád, Tormásliget polgármestere a közlekedésbiztonsági programokra helyezte a hangsúlyt.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Csepreg élhető város, fejlődése által a térség is erősödik. Mint mondta, mindennek akkor van értelme, ha a közösségi lét is erősebb tud lenni, az emberek otthon érzik magukat, és büszkeséget éreznek, hogy Csepregen jó lakni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában