72 óra kompromisszum nélkül

2018.10.10. 11:30

Időseknek segítenek, padot, kerítést festenek – Vas megye minden pontján önkénteskednek

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót az evangélikus, a református és a katolikus egyház Magyarországon október 11. és 14. között – Vas megyében is sokan megmozdulnak, derül ki a vasi koordinátor, Szmodics Petra összegzéséből.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay.com

• A bobai evangélikus iskola alsó- és felső tagozata, illetve tanári kara csatlakozott az akcióhoz. Az alsó tagozatosok a devecseri idősek otthona lakóit lepik meg kézműves ajándékaikkal. A felső tagozatosok és tanáraik számos vállalást tettek. Például bográcsban főznek és ételt osztanak a rászoruló gyerekeknek és családjaiknak. Újrafestik a második világháborús emlékpark kopott padjait és az iskola kerítését. Rendbe teszik a bobai játszóteret, és a katolikus templom parkját, az evangélikus templomnál pedig a vízelvezető csatorna ásásából veszik ki a részüket a felsősök.

• A celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola is jelentkezett az idei 72 órára, az ő feladatuk a katolikus temető rendbetétele, illetve a templom körüli tér takarítása.

• A 353. Chernel István Cserkészcsapat Kőszegen tevékenykedik ezen a hétvégén: a Kéktúra útvonal egy szakaszát tisztítják meg.

• A Szívügyünk Olaszfa Egyesület park kialakítására vállalkozott: a Kneipp Vizesház mögött dolgoznak. És ahogy tavaly, idén is takarítanak a község temetőjében.

• Több katolikus plébánia is csatlakozik az önkéntes akcióhoz: Körmenden, Szombathelyen és Szentpéterfán is dolgoznak.

• Különleges vállalást tettek a szombathelyi Brenner János Kollégium lakói: a fiatalok az Egyházmegyei Papi Otthonba látogatnak. Házi készítésű süteménnyel kedveskednek az idős atyáknak, és felolvasásra is készülnek.

• A szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium lakói a rumi iskolába látogatnak, a fogyatékkal élő gyermekekkel játszanak, beszélgetnek.

És ezeken kívül is lesz program a 72 óra önkéntesség jegyében Vas megyében. A 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akció Németországból indult 2002-ben, Magyarországról először Szombathely és Győr csatlakozott 2006-ban a háromnapos összefogáshoz, 2007 óta azonban már országszerte szerveznek akciókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában