A 10. csemete tegnap került a helyére

2018.10.13. 07:00

Japán díszkörtefák a Bem József utcában

Tíz facsemetét ültettek el a Bem József utca elején, így a szakasz mindkét oldalát ismét fák szegélyezik. A japán díszkörték nemcsak szemet gyönyörködtetnek, hanem árnyékot is adnak nyáron. A csemetesor utolsó darabja tegnap ünnepélyes keretek között került a helyére.

Nemes Judit

Balról dr. Melega Miklós: a helyére kerül a tizedik fa

Fotó: Nagy Jácint

Ismét dupla fasor szegélyezi a Bem József utca elejét. A szomszédos társasház lakói kérték dr. Melega Miklóst, a Szombathelyi Szépítő Egyesület alelnökét, terjessze elő kérésüket a városvezetésnek, miszerint szeretnék, ha a korábbi fasor helyére ismét kerülhetnének növények. A Fidesz–KDNP képviselőjelöltje elmondta: ő maga is környezettudatos módon próbál élni, lényegesnek tartja, hogy védjék a természetet, a környezetet; politikusként feladatának tekinti annak védelmét. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke a faültetésen úgy fogalmazott: – Fát az ültet, aki bízik a jövőben. A fákat a következő nemzedéknek ültetjük és jönnek utánunk is szombathelyiek, akik gyönyörködni fognak bennük. Nagyon jó érzés ilyen nagyszerű, környezetet szépítő, védő tevékenységben részt venni.

Balról dr. Melega Miklós: a helyére kerül a tizedik fa
Fotó: Nagy Jácint

Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta: fát ültetni fontos feladat, mert ez üzenet a jövőbe. Szombathely olyan város, amelynek lakótelepei élhetőek: egyebek között éppen azért, mert mindenütt sok a zöldterület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában