Babóca is beköltözött

2018.10.10. 07:00

Megszépült a körmendi bölcsőde udvara

Szorgos kezek munkálkodtak október első szombatján a Dr. Batthyány-né Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde Bóbita Bölcsődéje körül. 

Markó Petra

Szominé M. Gyöngyi és Farkas Benedek avidám kerítésnél

Fotó: JT

Szülők és bölcsődei dolgozók együtt igyekeztek tenni azért, hogy a gyerekek minél szebb körülmények között tölthessék mindennapjaikat.

A bölcsődeszépítő nap programjában egyebek között kerítéscsiszolás, -festés és tujaültetés szerepelt.

– Szekeres-Ányos Szilvia, az egyik szülő kezdeményezésével indult minden – tudtuk meg Szominé M. Gyöngyi kisgyermeknevelő fórumtagtól. Az anyuka kislánya szeptemberben kezdte a bölcsődét, és mivel ő maga nagyon szeret rajzolni, felajánlotta, hogy kifesti az udvaron álló kerítést. Szabadidőt és fáradságot nem sajnálva, több héten keresztül készült a kép: most már a Bogyó és Babóca-történet vidám figurái mosolyognak a legkisebbekre az évszakok különböző színeiben.

Szominé M. Gyöngyi és Farkas Benedek avidám kerítésnél
Fotó: JT

Ezt követően összefogtak a szülők és úgy döntöttek, folytatják a megkezdett munkát: rendbe teszik az udvart. Sikerült pénzt gyűjteniük ecsetekre, helyi vállalkozásoktól kaptak festékeket, növényeket, és mindenki hozta a tudását. Az eredmény pedig magáért beszél. Abban viszont egyetértenek, hogy itt sem fognak megállni: legközelebb sziklakertet készítenek.

Az érettségi előtt álló diákok számára is jó lehetőség volt ez a kötelező önkéntes munka teljesítésére. Vadász Mária intézményvezetőtől megtudtuk: jogosultak a közösségi szolgálat igazolására, így szívesen fogadták a gimnazista fiatalokat, hiszen az ő segítségük is jól jött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában