121 millió forintból korszerűsítették

2018.10.13. 08:00

Megújult a Bercsényi iskola

Újabb szombathelyi oktatási intézmény újult meg az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban. A 35 éves Bercsényi Miklós Általános Iskolában négy hónapon keresztül zajlottak a munkálatok.

SZMK

Fotó: Szombathely.hu/CSG

A pénteki ünnepélyes átadón Fodor István tankerületi igazgató felidézte, hogy 2017. január 1-jén vette át a Szombathelyi Tankerületi Központ a városi iskolák működtetését, azt megelőzően csak a fenntartással összefüggő feladatok tartoztak a tankerülethez. Pár hónappal később szembesült a Bercsényi iskolában tapasztalható hiányosságokkal, amikor a szülői szervezet meghívásának eleget téve előadáson vett részt. Most 121 millió forintos pályázati támogatásból sikerült korszerűsíteni az iskolát. Volt egyebek mellett nyílászárócsere, parkettázás, digitális eszközök kerültek a tantermekbe. – Ez az életünk, ez a mi felelősségünk, hogy jó gazda módjára gondoskodjunk a ránk bízottakról – ezt már dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke mondta. Dr. Puskás Tivadar polgármester kiemelte: az óvodákra-iskolákra fordított összeg eléri az 1,1 milliárd forintot. Beke Eszter intézményvezető a Bercsényit a szeretet iskolájának nevezte, amely az innováció és a komplexitás példája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában