ételmérgezés szombathelyen

2018.10.05. 14:34

Nem a közétkeztető a hibás? – Újranyit hétfőn az Orlay főzőkonyha

Az étkeztető cég közleményében azt állítja, nem találtak a konyhájukban kórokozókat.

Budai Dávid

MODEL RELEASED. Woman lying on bed with stomach cramps.

„Az illetékes hatóság jelezte felénk, hogy a vizsgált főzőkonyha hétfőtől kinyithat, így újra a megszokott magas színvonalon szolgáltathatunk abban az egységünkben is” – áll az Elamen Zrt. legfrissebb, ma délután szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Mint írják: „a vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a laboratóriumi eredmények alapján sem az ételmintákban, sem pedig a főzőkonyhai felületeken nem voltak kórokozó baktériumok. Ezáltal megerősítést nyert, hogy nem az általunk szolgáltatott ételek okozták a megbetegedéseket Szombathelyen, munkatársaink sem hibáztak, a megbetegedések forrása máshol keresendő.”

A múlt héten kipattant – négy szombathelyi iskolát érintő – járványban összesen 338-an betegedtek meg, közülük ketten kerültek kórházba enyhe kiszáradás tüneteivel. Az Elamen Zrt. a tömeges rosszullétek hírére azonnal lezárta az Orlay főzőkonyhát, a hatóságok pedig elkezdték kivizsgálni, hogy mi történhetett. Szerdán kiderült, calicivírus okozta a tüneteket, és ezek szerint, a Nébih – konyhát érintő – vizsgálata is lezárult, bár hozzánk hivatalos értesítés a vizsgálat eredményéről még nem érkezett. Időközben a rendőrség is nyomozni kezdett, ők foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával vizsgálják a tömeges megbetegedés körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában