A faluközpont is szépült a felújítással

2018.10.24. 11:00

Szebb lett a Manó ovi Rábagyarmaton

Több mint 30 millió forintból lett szebb a Rábagyarmati Manó Óvoda épülete.

Szalagátvágás. Háklár Gyula polgármester, Kovács Gyöngyi intézményvezető és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő Fotó: SZP/Vas Népe

– Több mint százéves az épület, 1913-ban iskolának épült, aztán volt szolgálati lakás, politechnikai műhely is – idézte fel Háklár Gyula, Rábagyarmat polgármestere. Azt mondta, el sem akarták hinni, hogy mintegy 30 millió forintot nyertek az épület felújítására. Huszonkét éve volt itt legutóbb modernizálás, akkor az épület fűtését korszerűsítették. Azóta elhasználódtak a nyílászárók, hiányzott a szigetelés – szégyellték a faluközpontban az épületet, amelyben 1981-ben nyitottak óvodát.

– Körülbelül 15 éve 22 főre állandósult a létszám, de a következő esztendőkben növekedésre számítanak – mondta még. Vissza és előre is tekintett az avatón: emlékeztetett, hogy tavaly a konyhát újították és szerelték a faluban, a járás legmodernebb konyhája lett, és mára hasznot termel az étkeztetés, két másik települést is ellátnak. Előre nézve pedig reményét fejezte ki, hogy a Manó Óvoda belső felújítására is sikerrel pályáznak majd, valamint a környezet rendbetétele, a parkosítás is ad még feladatot.

Szalagátvágás. Háklár Gyula polgármester, Kovács Gyöngyi intézményvezető és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő Fotó: SZP/Vas Népe

– Az elmúlt húsz évben a térség 127 települése között az idősek példamutató megbecsülésével emelkedett ki Rábagyarmat, most pedig az ovisokra figyelnek – emelte ki V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Azt kívánta, legyen tele az óvoda, egy felújított intézmény vonzó lehet a családalapítás előtt álló fiataloknak. – Hogy mennyire különleges és meghatározó hely az óvoda, azt egy négyéves kisfiú nagypapájaként nagyon jól tudja – jegyezte meg. V. Németh Zsolt beszélt arról is, hogy országos szinten jövőre 4,5 milliárd forinttal több pénz jut óvodákra, mint az idén, összességében 100 milliárd forintos óvoda- és bölcsődefejlesztés valósulhat meg, és emelkedik az óvodák működtetésére fordítandó összeg is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában