Tanulmányi kirándulás

2018.10.09. 08:00

Sziklakórházat fedeztek fel a jánosháziak

Többszörösen tanulságos tanulmányi kirándulást tettek Budapesten a jánosházi Szent Imre Általános Iskola hetedikes diákjai: élő történelemórán ismerkedtek a közelmúlttal.

VN

Fotó: Imre iskola

Bejárták a Sziklakórházat a Szent Imre iskola hetedikesei. Megtudhatták, hogy az egykori egészségügyi intézménynek fontos történelmi szerepe volt a második világháborúban, aztán az 1956-os forradalom során. A hidegháború évei alatt atombunkerré fejlesztették, és szigorúan titkos volt egészen 2002-ig – erről is hallhattak a diákok, akik a Szikla Múzeumi Alapítvány pályázatán nyerték el az utazás lehetőségét. Ha már Budapesten voltak, felkeresték a Budai Várat, a Mátyás-templomot, a Hadtörténeti Múzeum állandó kiállításán fegyvereket, egyenruhákat láthattak és interaktív játék segítségével mélyíthették el történelmi ismereteiket a hetedikesek. Észre sem vették, de sokat tanulhattak a kirándulás állomásain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában