több szempontból különleges

2018.10.03. 20:47

Új otthont kapnak a gazdikereső állatok

Az Állatvédők Vasi Egyesülete és a Kutyamenhely Alapítvány közös állatotthona lesz ez, a területet pedig Szombathely önkormányzatától kapták.

Lakosi Gabriella

A cicáknak macskabútorok is járnak

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Németh Tamás, aki mindkét egyesületben komoly szerepet vállal, elmondta: a beruházás több szempontból is különleges. Jó példát szeretnének mutatni mindenkinek, hiszen egyedülálló, hogy egy fás, parkosított területen élhetnek a gazdira váró kutyák és a macskák. Egy erdei állatotthont álmodtak meg nekik.

A cicáknak macskabútorok is járnak
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Hozzátette még, hogy sok környékbeli vállalkozás is segített, így nagyon jól haladnak a munkák, nemsokára az áramot is bevezetik a szombathelyi állattemető melletti területre. Az érdeklődőknek viszont már most érdemes kilátogatniuk, hiszen az örökbe fogadható kutyák és cicák „korosztályonként” is különválasztva várják a gazdijelölteket.

Aki pedig nem teheti meg, hogy otthon állatot tartson, de szeretne kapcsolatot kialakítani a négylábúakkal, kutyasétáltatásra is elviheti a legszimpatikusabb kedvencet. Minél többen segítenek, annál jobb – fűzte hozzá Németh Tamás. Sétából ugyanis sosem elég, a menhelyi állatoknak hatalmas a mozgás­igényük, így várnak minden érdeklődőt, aki segíteni szeretne. LG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában