Ők a PICi hősök

2018.11.17. 07:00

A koraszülöttek tiszteletére szálltak magasba a lufik Szombathelyen

Lila forgatagba hívott pénteken a vasútállomás csarnokába a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítvány.

Tóth Kata

Flashmob a Zseboroszlán alapítvány szervezésében Fotó: Szendi Péter

Egy nappal a koraszülöttek világnapja előtt a legkisebbek tiszteletére viseltek lilát – a remény, a hit és a bátorság színét – a villámcsődület résztvevői, felhívva a figyelmet a koraszülöttekre, családjaikra és segítésük fontosságára. A kötélugrók bemutatóját a budapesti IC érkezésére időzítették, Csonka Szilvia színművész és dr. Grasselly Magdolna, az alapítvány elnöke szólt, majd száz lufi repült az égbe a főépület előtt a kiáltással: éljenek a PICi hősök!

 

Minél korábban, minél éretlenebbül jön világra egy gyermek, annál több veszély leselkedik rá, pontosan tudják ezt a Markusovszkykórház Perinatális Intenzív Centrumában (PIC), ahol a küzdés a kulcsszó. A Zseboroszlán Alapítvány 2011-ben alakult, a koraszülöttek sürgősségi és intenzív ellátását, a területen dolgozók továbbképzését is támogatják. Tegnapi figyelemfelhívó flashmobjuk a koraszülöttek világnapja köré szerveződött országos eseményekhez csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában