Vádemelés

2018.11.02. 20:51

Eltűnt egy munkagép, sikkasztás a vád

Bérbe vett egy mintegy félmillió forintos téglavágót a vádlott, aztán továbbkölcsönözte. Már ezt sem szabadott volna, aztán eltűnt a gép. Most emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

VN

Nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette a vád a férfi ellen – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. Tavaly bérelte ki a férfi a téglavágót és az ahhoz tartozó korongot, együtt 558 ezer forintot ér. Egy szombathelyi szerszámgépkölcsönzéssel foglalkozó vállalkozás adta az eszközt.

A kölcsönzéssel arra is szerződtek, hogy a bérlő nem adja át másnak a rá bízott gépet. Ezzel nem törődött a férfi, Grazba szállította a gépet, ahol azt használatba adta egy építkezésen dolgozó osztrák cég alkalmazottainak. Ez még lehet, hogy fel sem tűnt volna a bérbeadónak, megúszhatta volna a szerződésszegést, azonban az ausztriai építkezésről eltűnt a téglavágó gép. Ezzel 558 ezer forint kára lett a gépkölcsönzőnek, ezt az összeget a bérlő azóta sem térítette meg. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre a gépbérlőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában