„Minden kimentett gyermek lehet Mózes”

2018.11.03. 07:00

Evangélikus nevelőszülői hálózat alakult Szombathelyen

A reformáció kezdetének 501. évfordulóján a Mózeskosár Nevelőszülői Hálózat megalakulásáért is hálát adtak a szombathelyi evangélikus templomban.

Vas Népe

Nevelőszülők az istentisztelet után. Jobbról Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész Fotó: CSG

Más a szemlélet, más a hozzáállás az egyháznál, mint az állami intézményrendszerben – mondta el a nagykanizsai Petiné Farkas Szilvia, hogy miért csatlakozott az evangélikus hálózathoz. Négy éve nevelőszülő, hét gyermek volt nála, most kettő fogyatékos gyereket nevel. Azt mondta, a családi összetartozás, a gyermekek szeretete vezérelte a nevelőszülői hivatáshoz. Arról is beszélt, hogy régiós szinten nagy az összetartás a nevelőszülők között. Régi adóssága az evangélikus egyháznak a nevelőszülői hálózat – fogalmazta meg Gregersen-Labossa György, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség lelkésze. – Három-négy éve merült fel, hogy az evangélikus diakóniai szolgálatot bővítsük gyermekvédelemmel, az első lépés a családi bölcsődék kialakítása volt, ebből öt működik most a diakóniai központ területén – mondta a lelkész.

Nevelőszülők az istentisztelet után. Jobbról Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész Fotó: CSG

A nevelőszülői hálózathoz meg kellett találniuk a megfelelő embert, aki dr. Weller-Jakus Erika. Egy éve folyt a toborzás, tíz nevelőszülő csatlakozott. A szombathelyi evangélikus diakóniai központ alá tartoznak, Vas, Zala és Veszprém megyéből is vannak. A szolgálat külső támogatója a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány – mondta el a lelkész. Felzárkóztatás, nyaraltatás, kirándulások – ezeket igyekeznek majd finanszírozni. „Minden kimentett gyermek lehet Mózes” – mondta a lelkész az istentiszteleten, ahol áldást kaptak a részt vett nevelőszülők és gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában