Kifényesített vasparipák

2018.11.22. 11:30

Hatvan motor költözött a vépi művelődési ház nagytermébe

Az advent előtti időszaknak évek óta meghatározó eseménye a városban a motorkiállítás. Az idén is műremekek sorakoznak a művelődési házban.

Tóth Kata

Virágh Árpád egy minimotorral, a háttérben két igazi Vespa

Fotó: Szendi Péter

– Most a klasszikusnak számító, húsz-harminc éves japán motorokat igyekeztünk elővarázsolni. Az apropó az, hogy 2018-ban húszéves az R1-es Yamaha. Van is belőle egy piros-fehér színű első szériás darab a kiállításon – mutatta Virágh Árpád, a Vépi Nosztalgia és Hobbijármű Egyesület elnöke a motorkiállítás hétfő esti megnyitóján. A szemlén Suzuki GS 750-est, egy Honda CB 450-est, Kawasaki Zephyreket, ezeken kívül impozáns Goldwinget és három szovjet gyártmányú motort is láttunk katonás rendben sorakozni. A művelődési házba költözött hatvan vasparipa közül a legtöbb a túrasport kategóriába illeszthető – ennek megfelelően rendszeresen útnak indulnak velük gazdáik.

Virágh Árpád egy minimotorral, a háttérben két igazi Vespa
Fotó: Szendi Péter

A szezon végén, a motorok téli pihenője előtt azonban még egyszer közszemlére kerültek: az idén Sárvárról, Ikervárról, Gencs­apátiból, Dozmatról, Szombathelyről és helyből is érkeztek a kiállításra – egy P21-es piros Pannónia például most először mutatkozott be, az idén készült el, nyáron helyezték üzembe, azóta motorozgat vele a gazdája.

Kovács Péter polgármester a sorban a 11. motorszemlén mondott köszöntőjében a civil szervezetet és a motorokat szépítgetők munkáját is méltatta. Úgy fogalmazott: ha futballról van szó, egy 11-est illik berúgni, de a motorszemlén a 11-es egészen biztosan nyerő szám – egyaránt szerencsések a gyűjtőszenvedéllyel, a járművek szeretetével megfertőzött hobbimotorosok és azok is, akik körbejárhatják, megcsodálhatják a gépeket.

Vasárnap kora délutánig bárki megnézheti a kifényesített motorokat, és leadhatja szavazatát a három legszebbnek gondolt darabra. A megnyitón közreműködött a vépi Jáde Hastáncklub és ifjúsági társulatuk, a Jáde Gyöngyöcskéi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában