Szakmakiállítás

2018.11.07. 07:00

Képzési kiállítás pályakezdőknek a Hefelében

Tizenkétféle építőipari szakmával ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló diákok tegnap a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziumában.

SZMK

A diákok próbára is tehették magukat

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Asztalos, ács, bádogos, kárpitos, burkoló, festő-mázoló – egyebek között ezekkel a szakmákkal ismerkedhettek a 7-8. osztályos általános iskolás diákok a képzési kiállításon. A fiatalok maguk is kipróbálhatták például a csempevágást, a sablonálást, a hegesztőszimulátort és az ördöglakat-készítést. – Fontos lenne, hogy minél többen kapjanak kedvet a kétkezi szakmákhoz, ugyanis óriási a szakemberhiány az építőiparban. A nyugati határszélen ráadásul fokozottan érvényesül Ausztria elszívó hatása – mondta Szentgyörgyvári Róbert, a szakképzési centrum főigazgatója.

A diákok próbára is tehették magukat
Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Az Építsd a jövőd! című kiállítást dr. Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg. Mint mondta, a társadalomnak nagy szüksége van a jó szakemberekre, hogy a fejlődés töretlen maradjon. Vas mellett Győr-Moson-Sopron és Zala megyéből érkeztek iskolák, hogy bemutassák képzési kínálatukat; és többfelől jöttek diákok: ismerkedni. – Minden évben nehéz összehozni a létszámot az osztályok elindításához. Intézményünk minden fontosabb építőipari területre képez diákokat a kőművestől a szobafestő-mázolóig – tájékoztatott Tóth Csaba, a házigazda iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában