Műsor és kiállítás

2018.11.30. 20:15

Mert ők is itt vannak! – Fogyatékkal élők léptek fel a gálán

A fogyatékkal élő emberek világnapjához kapcsolódóan harmadik alkalommal rendeztek Mi is itt vagyunk! címmel gálaműsort tegnap a Savaria moziban. Tizenkét produkciót hoztak a megye minden részéből, kiállítás is nyílt.

VN

Fotó: Unger Tamás

Az elmúlt csaknem tíz év speciális fesztiváljain készült fotók kerültek paravánokra a mozi előterében. – Átszellemültség és szenvedély: ez látható a szereplőkön, és érezhető a fotós munkájában is – méltatta a képeket Lőrincz-Farkas Eszter, a Vas Népe főszerkesztője. Kiemelte a tárlat címét: SZínpadKÉPEK. Benne a szép, benne az ép.

A fotóművész, Fábián Gábor, a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke elmondta: megmutatandó, értékes pillanatokat keres és mutat a képeivel, színpadi produkcióival és filmjeivel. Az egyik képsora indította a gálát: „Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, a sors olykor nem tudja mit akar” – miközben a dal szólt, a zsirai otthon fogyatékkal élő lakóinak arcát pásztázta a kamera. – A film csillogó szemeket mutatott, a tekintetekben szeretet és remény – mondta Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke. 1992 óta a fogyatékkal élők világnapja december 3. – emlékeztetett Koczka Tibor alpolgármester. Dr. Puskás Tivadar polgármester hangsúlyozta, hogy a gálán a bemutatkozás a lényeg, mert különbözőek vagyunk, de mindannyian értékesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában