A foci szerelmeseinek

2018.11.01. 13:49

Műfüves labdarúgópályát adtak át a Sárvár FC sporttelepén

100 millió forintos fejlesztésből új, bajnoki mérkőzések megtartására is alkalmas műfüves labdarúgópályát adtak át a Sárvár FC sporttelepén a Ferencváros elleni Magyar Kupa mérkőzés előtt.

Pajor András

Fotó: Pajor András

Az MLSZ Országos Labdarúgó Pályaépítési Programban elkészült nagyméretű 111x72 méteres, hitelesített pálya négyévszakos és világítással is rendelkezik. Csaknem ezer új labdarúgópályát építettek az elmúlt időszakban és megduplázódott az igazolt játékosok száma – jelentette ki Sipos Jenő, az Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője az átadón.

Az MLSZ 2011-ben elfogadott, tíz évre szóló stratégiájának egyik legfontosabb célkitűzése a tömegbázis szélesítése. A szövetség ennek érdekében indította el pályaépítési programját, amelynek első eredményei mára kézzelfoghatóvá váltak. A program sikerét nemcsak az elkészült pályák növekvő száma mutatja, hanem az is, hogy egyre több település jelzi építési igényét, és kapcsolódik be a projektbe.

Fotó: Pajor András

Ágh Péter országgyűlési képvisel azt emelte ki, hogy a sportcélú beruházások Sárváron kiemelt figyelmet kaptak. A mostani átadón mellett a város mindkét óvodája rendelkezik egy, szintén műfüves ovi sportpályával. A csaknem 4 milliárd forintból épülő városi kulturális és sportközpontnak már látszanak a körvonalai, és a katolikus iskola 2 milliárdos tornacsarnok fejlesztése is szerkezetkész. A szalag átvágása után Kondora István polgármester tette meg a kezdőrúgást az új pályán, ám a sárvári csapat legifjabb focistái hamar leszerelték a városvezetőt és átvették a pályán az irányítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában