Petz-ösztöndíj

2018.11.21. 19:53

Ösztöndíjakat adtak át Szombathelyen

A jó tanulmányi eredményű, nehéz szociális helyzetű általános és középiskolás tanulók kaphatnak minden évben Petz-öszöndíjat.

VN

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Dr. Puskás Tivadar polgármester az átadón emlékeztette a diákokat: most egy közösség segíti őket anyagilag a tanulmányaikban, ezért az a feladatuk, hogy a tudást, amelyet megszereznek, az egyéni boldogulásuk mellett a közösség javára fordítsák.

A Szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központból Horváth Szabinát, a Derkovits iskolából Vágner Erik Bélát, az Oladi általános iskolából Tóth Márkot, a Váci Mihály iskolából Kacsó Szabolcsot és Kaposi Dórát, a Kereskedelmi és Vendéglátó szakközépiskolából Peresznyák Rékát, a premontrei gimnáziumból pedig Nagy Mihályt díjazták.

 

A 2003. február 4-én elhunyt Petz Gyula szombathelyi mérnök 1992-ben írott végrendeletében teljes vagyonát Szombathely önkormányzatára hagyta. A végrendelet szerint a hagyatékot alapítványi célra kell fordítani, amelyből olyan alap- és középfokú köznevelési intézmények tanulói támogathatók, akiknek a tanulás anyagi nehézséget okoz. Az önkormányzat ezt kiegészítve alapította a Petz-ösztöndíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában