Minősített Könyvtár

2018.11.14. 14:15

Rangos elismerésben részesült a Berzsenyi Dániel Könyvtár

A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2018-ban elnyerte a könyvtárak szakmai munkájának elismerését jelentő Minősített Könyvtár címet.

Fotó: BDK

A Berzsenyi Dániel Könyvtár alapvető célkitűzése a könyvtárhasználó közönség minőségi dokumentum- és információellátása, továbbá funkcionális szervezeti partnerei tevékenységének szolgáltatásokkal történő támogatása. Mindezt a tradicionális és az új könyvtári szolgáltatások együttesen biztosítják.

2017. december 12-én hirdették ki a 33/2017. (XII. 12.) Emmi rendelet a Minősített Könyvtár cím és a Könyvtári Minőségi Díj adományozásáról. A rendelet alapján az önértékelést vállaló, azt elvégző és a tárca honlapján megjelenő kiírás alapján pályázó könyvtárak Minősített Könyvtár címet és Könyvtári Minőségi Díjat nyerhetnek el.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár beadott pályázatának értékelésekor komoly előnyt jelentett a kiegyensúlyozott szolgáltatás, a hosszú rendelkezésre állás, a színes és értékes rendezvények, a pályázatok sikerei, Vas megye kistelepülési könyvtárainak ellátása, szakmai támogatása, valamint a munkatársi közösség szoros együttműködése a szolgálandó közösség érdekében.

Ebben az évben a megyei könyvtárak közül négy részesült az elismerésben, köztük a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A büszkén viselt címmel 2022-ig jelezhetik, hogy szakmai teljesítményük hivatalosan is elismert.

A címhez kapcsolódó díszoklevelet november 13-án vette át Nagy Éva igazgató a könyvtár minőségirányítási rendszerének felelősével, dr. Baráthné Molnár Mónika igazgatóhelyettessel együtt az Emmi tükörtermében, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában