Szép otthon

2018.11.24. 13:00

Rend a lelke a konyhának is

Közelednek az ünnepek, ezzel együtt a konyhai sürgés-forgás is intenzívebb lesz és több rendetlenséggel, maszatolással is jár. Hoztunk pár ötletet,hogy az év végi idegeskedés elkerülésében segítsünk tárolási ötletekkel.

Nemes Judit

A rendszerezés a kulcs

Fotó: Shutterstock

Az ünnepi időszakban talán több időt töltünk a konyhában, mint az év más szakában: sokat sütünk, többfélét főzünk, forralt bort kortyolunk. Előfordulhat, hogy az edényeket, elmosott eszközöket bedobáljuk a szekrénybe, amikor pedig legnagyobb szükség lenne rájuk, minden más a kezünk ügyébe akad, csak a megfelelő edény vagy hozzávaló nem.

A rendszerezés a kulcs
Fotó: Shutterstock

Rendben tartani konyhai dolgainkat a kulcsa mindennek – nem kell azonban szekrénycserében gondolkodni, olcsóbb és egyszerűbb megoldások is léteznek: a szekrényajtók belsejébe apró akasztókat ragaszthatunk fel, azokon tárolhatjuk a konyharuhákat és az eszközöket: szűrőket, habverőket, fakanalakat – így nem lesznek szem előtt és nagy erőfeszítésbe sem kerül, hogy tisztítás után visszarakjuk. A rendszerezés a kulcs: a fiókokba elválasztókat illeszthetünk, kisebb dobozokat rakhatunk, hogy fix helye legyen az ollóknak, süteményszaggatóknak, kupakoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában