Télapó itt van

2018.12.06. 07:00

A Hárofit irodájába is megérkezett a Mikulás

Ovisok, kisiskolások és egykét bátortalan tini is várta a Mikulást szerdán délután a Hárofit irodájában, ahol már felállították a karácsonyfát.

Vas Népe

A fa köré telepedtek a kicsik, énekeltek, úgy csábították a nagyszakállút, amikor elterjedt, a hír, hogy a közelben jár… Volt öröm és megilletődöttség, amikor betoppant. Krampusz is kísérte: hallhatták a gyerekek, aki nem tanul jól, elviszi a zsákjában. Volt, akit nem csak a feketébe öltözött krampusz, de a jóságos piros ruhás bácsi is megijesztett – hiába mondta Nyári Tifaninak és Nyári Tamás Bencének az apukája, hogy ő bizony ismeri a Mikulást, nem kell tőle félni, a testvárpárt nem lehetett verselésre bírni.

 

A bátrabbak azért odamerészkedtek a várva várt vendéghez és mondtak mondókát, dalt, amiket az oviban tanultak. Idén mintegy 120-130 csomaggal szerelkezett fel a Hárofit Mikulása – árulta el Forgács Károlyné, a szervezet elnöke. Aki nem tudott szerdán eljönni, annak csütörtökön házhoz viszik a csomagját, benne mindenféle édességgel, cukorkával, mogyoróval, szaloncukorral. A Tiszta Formák Alapítvány és a szombathelyi önkormányzat támogatásából vásárolták a csomagokat, a családok egy hónapja jelezték az igényüket, az alapján készült a több mint száz ajándék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában