Jutott mindenkinek

2018.12.20. 07:00

A Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportja osztott karácsonyi csomagokat

Adományokat osztott a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportja a Don Bosco Művelődési Házban tegnap délelőtt. A csomagokat ünnepi műsor keretében vehették át a rászoruló családok.

Merklin Tímea

Asbóth Mária, Boros Virginia és Habda Krisztofer

Fotó: Szendi Péter

Napokon át gyűjtötték a száraz élelmiszert az egyik szombathelyi szupermarketben: lisztet, olajat, cukrot, tésztát, konzervet, édességet. Mindezt aztán egy máltai lovag, Márkus Árpád szállította a művelődési házba a saját autóján, majd önkéntesek névre szólóan elosztották „Adni öröm” feliratú piros táskákba. Gyűjtöttek a Mesebolt Bábszínházban, a Nagy Lajos Gimnáziumban, a Jóléti Alapítványnál, és adakoztak magánszemélyek is.

Asbóth Mária, Boros Virginia és Habda Krisztofer
Fotó: Szendi Péter

Az adományokat a karácsonyi műsor után vehették át az összegyűltek, akiket pogácsával vendégeltek meg végül. Prikazovics Ferenc előadóművész, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese és dr. Asbóth Mária, a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának alapítója köszöntötte a közönséget, kérve a tolongás elkerülését, biztosítva mindenkit arról, hogy van elég ajándék, hogy „átmelegítse a mindennapokkal küzdő emberek szívét”.

A műsorban a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium tanulói működtek közre: Dallos Boglárka, Lénárd Anna fuvoláztak, Fogl Noémi énekelt. Prikazovics Ferenc novellát olvasott fel, majd egy kötött sapkás, tündéri kis idős asszony, Kappel Gusztávné Marika néni a saját versét mondta, felsorolva a világ összes búját-gondját, a hazai problémákat, a hajléktalanoktól az alkoholizáláson, a kábítószerezésen át a cserbenhagyásos gázolásokig. Versében áldást kért többször a világ népére, közel és távol mindenkire, kérte, hogy adjon az ég jó mentőket, ápolókat, igazgatókat, jó szülőket, akik rendesen fel tudják nevelni a gyermekei­ket. Minden gyűlölködés és szeretetlenség helyett jóságért és szeretetért fordult az angyalokhoz, majd énekelni kezdett: „Békét a nemzetnek, a világnak…”

Az idős asszony állítólag minden évben elmondja nagy hatású és szíven ütő költeményét, a teremben most is megállt a levegő. Marika néni lába nem jó, nem tudott felmenni a színpadra, csak a helyén állva adta elő a produkcióját, akartak neki mikrofont adni, de nem kérte. Mondandóját arra hegyezte ki, hogy ő is imádkozik, a jelenlévők is imádkozzanak, mert így érhető el a boldogság.

A műsor után megkérdeztük Marika nénit, honnan meríti lelkierejét. Azt válaszolta: a semmiből. Elvesztette három gyermekét, két férjét, legutóbb a lakáskulcsát és minden pénzét is, teljesen egyedül áll a világban. Fátyolos szemmel, mosolyogva kívánt kellemes karácsonyt és boldog új esztendőt, majd elment átvenni a csomagját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában