teljesen megtelt a kultúrház

2018.12.10. 16:20

Az egész falu ünnepelt

December 8-án tartotta a kemestaródfai önkormányzat az idősek napi ünnepséget. Az idősek mellett az idén született gyerekekről, az idén elhunyt kemestaródfaiakról is megemlékeztek, sőt kisvártatva megérkezett a Mikulás is, aki ajándékot osztott a jó és a rossz gyerekeknek.

Civil/Miród Gábor

Fotó: Miród Gábor

Az ünnepség előtti napokban már lázas készülődés folyt a faluban. Csinosították, díszítették a Művelődési házat, a gyerekek a verseiket próbálták, mindenkinek megvolt a feladata.

A 14 órás kezdésre teljesen megtelt a kultúrház. A program kezdetén Takó Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, elsősorban az időseket. Majd Marton Ferenc, Vas Megye Közgyűlésének alelnöke köszöntötte a hallgatóságot. Kiemelte, hogy idén már többször járt a faluban különböző ünnepségek okán, ebből is látszik, hogy egy aktív közösségről van szó. Végezetül két idézettel kedveskedett a szépkorúaknak, melyekben kiemelte, hogy milyen fontosak az idősek a társadalom számára.

Fotó: Miród Gábor

A köszöntők után a Tündérkert oklevelek átadása következett. Idén három kisbaba született a faluban. Az önkormányzat a Tündérkertben egy őshonos gyümölcsfát ajándékoz minden újszülött számára. Ezeknek az okleveleit kapják meg ilyenkor idősek napján a gyermekek szülei. Az oklevelek átadása után hangos kopogással megérkezett messzi földről a Mikulás, a hátán volt a teli zsák. A zsákban pedig az ajándékok. Kezdésnek a Nagyszakállú egy mesét olvasott a gyerekeknek, aztán a csomagosztás következett. Voltak gyerekek, akik maguk jöttek ki a csomagjukért, volt, akit hoztak, volt, aki mondott verset a Télapónak, volt, aki csak megköszönte a csomagot. Amikor a puttonyból kifogyott az ajándék a Mikulás búcsút intett és továbbállt, hisz még sok gyerek várta.

Az ünnepélyes aktusokat megemlékezés követte. Idén négyen hunytak el a faluban, róluk kivetítéssel, zenével és néma főhajtással emlékeztek a jelenlévők. Az önkormányzat megemlékezett az ünnepség előtt két nappal elhunyt háziorvosáról, dr. Koller Imréről is.

Fotó: Miród Gábor

A megemlékezést követően a helyi gyerekek versekkel, furulyaszóval és egy szál fehér szegfűvel köszöntötték a nyugdíjasokat Károlyi Kitti tanárnő felkészítésének köszönhetően.

A rendezvényt a kulturális műsor zárta. Előbb a Soltis Színház adott elő egy mesejátékot, melynek a címe A mindentlátó királylány volt. Majd egy zenés összeállítást halhattak az érdeklődők Németh Istvántól és Csöndör Tündétől.

Idén is nagyszerűen sikerült Kemestaródfán az idősek napi ünnepség, minden korosztály talált magának kikapcsolódási lehetőséget, az önkormányzat pedig ajándékcsomaggal kedveskedett a szépkorúaknak.

Civil/Miród Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában