Csaknem félmilliárd forintból

2018.12.01. 07:00

Bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola

Szaktantermekkel bővül és megújul a Szent Imre Általános Iskola, csaknem félmilliárd forintot költenek az építkezésre. Jövőre elkészülhet a beruházás, remélik, még vonzóbb lesz az intézmény.

VN

Ezt a házat bontják el, itt lesz az új iskolarész, mutatja Molnár Teréz.. Mellette Bodorkós Imre és V. Németh Zsolt

Fotó: Szendi Péter

– A Szombathelyi Egyházmegye megvásárolta ezt a házat – mutatta a Szent Imre iskola melletti épületet az igazgatónő, Molnár Teréz. A házat elbontják, a telken épül fel az új iskolarész. – Lesz ének-, dráma- és rajzterem is, és új parkolóhelyeket alakítanak ki – sorolta az igazgatónő. Az új épületrész mintegy ezer négyzetméteres hasznos területű lesz, az elnyert összegből iskolabútorok, sporteszközök vásárlására is jut, valamint akadálymentesítésre és a torna­terem padozatcseréjére. Az elnyert támogatási összeg 490,4 millió forint, a pályázat kedvezményezettje az iskola fenntartója, a Szombathelyi Egyházmegye.

Ezt a házat bontják el, itt lesz az új iskolarész, mutatja Molnár Teréz.
Mellette Bodorkós Imre és V. Németh Zsolt
Fotó: Szendi Péter

Várhatóan jövőre elkészül az épület, azt remélik, vonzóbb lesz az intézmény. – Az országban 125 milliárd forint értékben folynak iskolafejlesztések, ebből 45 milliárd forint egyházi és alapítványi iskolák megújítására jut – emelte ki V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő. Bodorkós Imre, az iskola püspöki referense szerint magasabb szintű minőségi oktatást eredményez a bővítés, és hangsúlyozta, hogy az egyházmegyében más oktatási intézményekben is folynak fejlesztések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában