Képeket ajánlottak árverezésre

2018.12.03. 11:30

Egy rászoruló kőszegi családot támogat majd a Csók István Művészkör

Egy rászoruló helyi család karácsonyát varázsolja szebbé a Csók István Művészkör adventi kiállításán és jótékonysági képárverésén összegyűlt pénz.

Tóth Kata

Soskó András operaénekes az adventi kiállításon Fotó: Szendi Péter

Az idén 11 alkotó – mindannyian a Csók István Művészkör tagjai – fotói, miniatűrjei, festményei adták a hagyományos adventi tárlat anyagát az Írottkő hotelben, és összesen 28 képet árvereztek el szombaton az ünnepi hangulatú est végén. A befolyt pénzből most is egy kőszegi családot segít az egyesület – egy mozgássérült fiatalembert, Maitz Márkot, akit a nagymamája, Horváth Istvánné nevel –, az ő karácsonyi készülődésüket teszik gondtalanabbá, tudtuk meg Palcsó Julianna elnöktől.

Soskó András operaénekes az adventi kiállításon Fotó: Szendi Péter

A Kőszegi Vonósok játéka az ünnepre hangolt, csakúgy, mint Soskó András operaénekes előadása – őt Gráf Györgyi zongoraművész kísérte. Fellépett az esten Kállai Judit és kivételes hangú tanítványa, Tánczos Krisztofer, valamint Mészáros Szabolcs és Tar Szabolcs, akik csángó feldolgozásokkal léptek a közönség elé. Huber László polgármester köszöntőjében méltatta a város kulturális életében meghatározó Csók István Művészkör munkáját, azt, hogy kiállításaikkal mindig adnak lehetőséget más művészeti ágak bemutatkozására is, és hogy rendszeresen jótékonykodnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában