Hagyj el egy Mikulás-csomagot

2018.12.06. 13:14

Eljött a nap, amikor mosolyt csalhatunk embertársaink arcára

Most az is kaphat Mikulás-csomagot, aki nem számít rá.

vaol.hu

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Csütörtökön elrajtolt a „Hagyj el egy Mikulás-csomagot” akció. A kezdeményezés ötletgazdája, Nagy András az esemény Facebook-oldalán tette közzé a játék indulását: „Eljött a nap, amikor mosolyt csalhatunk embertársaink arcára! Voltak, akik már tegnap, mások ma hajnalban, vagy reggel keltek útra, hogy elhagyják a Mikulás-csomagot, amivel egy ismeretlen embertársukat megajándékozzák. Talán az ajándékozásnak eme formájával sokkal jobban átérezhetjük az ünnep eredeti mondanivalóját, hiszen Szent Miklós, – aki a mikulás kultusz valódi alakja – maga is szeretett névtelenül adományozni”. A felhívás – melyről korábban már mi is hírt adtunk – láthatóan nagy népszerűségre tett szert, az eseményhez már kora reggel rengeteg komment és fotó érkezett elhagyott Mikulás-csomagokról. Az akcióból a vas megyeiek is aktívan kiveszik a részüket.

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Szombathelyről, Sárvárról és Celldömölkről is érkeztek jelentések elhagyott ajándékokról.

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Ők már biztos, hogy szereztek valakinek egy jó napot. Az akcióhoz most sem késő csatlakozni, éjfélig még bárki hagyhat el ajándékot: forgalmas parkokban, zsúfolt buszokon, vagy bárhol, ahol éppen megfordul. A kedves gesztusokról pedig éjfél után sem muszáj megfeledkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában