Újabb csökkenés

2018.12.20. 09:00

Gázolaj: péntektől három forint mínusz

Harmadszor csökken decemberben a gázolaj ára, ezúttal három forinttal lesz olcsóbb egy liter. A benzinnél most nem lesz árváltozás.

VN

Bruttó három forinttal csökken a gázolaj ára péntektől, ezzel 11 forinttal lesz olcsóbb egy liter dízel, mint december első napjaiban. Országos átlagban 386 forint egy liter dízel, Szombathelyen pedig a holnapi árcsökkentést számolva 372 forint lesz a legolcsóbb, és 396 forint a legdrágább a gázolajból. Nem számolva a prémium kategóriájú és árú gázolajat.

A benzin ára nem változik, eddig decemberben 2 forinttal lett olcsóbb, most 351 forint a literenkénti átlagár országosan. Szombathelyen 343 és 365 forintért és a két ár között is mérnek 95-öst. A dízelárcsökkentés hátterében az áll, hogy mintegy 3 százalékkal csökkent a Brent típusú kőolaj ára a világpiacon. Ennek fényében nagyobb is lehetett volna az árcsökkentés, azonban majdnem másfél százalékot gyengül a forint az amerikai dollárral szemben a bankközi devizapiacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában