Számadás

2019.01.17. 07:00

A héten írják a középiskolai felvételi vizsgát

Az országban 425, Vas megyében hét középiskola tart saját felvételi vizsgát – derül ki az Oktatási Hivatal tájékoztatásából. Szombaton várják a nyolcadikosokat, matematikából és magyarból kell számot adni az általános iskolában tanultakról.

VN

Fotó: Pixabay

Szombaton tartják a központi középfokú felvételi vizsgákat – közölte az Oktatási Hivatal. Központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok kérhetnek. Az országban 425 iskola írt elő írásbeli felvételit leendő diákjainak, vagyis a középiskolák 64 százaléka. Vasban hét iskolában: a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, a kőszegi Jurisich Miklós Gimnáziumban, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban, a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban, a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban, valamint a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnáziumban folytatnak le saját felvételi eljárást.

A tanulók magyar nyelvből és matematikából is vizsgáznak. Az Oktatási Hivatal azt kéri, hogy mindenki időben érkezzen, például a télen kiszámíthatatlan közlekedési viszonyok miatt számoljanak a szokottnál több időt utazásra, hiszen a pótló írásbeli vizsgán csak alapos indokkal vehetnek részt a diákok, és mindenki csak egyszer vizsgázhat. A kilencedik évfolyamosok mellett a hat és a nyolc évfolyamos gimnáziumokba, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok is holnapután felvételiznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában