sajtótájékoztató

2019.01.17. 22:19

Az LMP a javaslatot nyújt be a túlóratörvény ellen

„Ne alkalmazzák a kőszegi önkormányzati cégek a rabszolgatörvényt” – erről beszélt a tegnapi sajtótájékoztatón Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és Plech Tibor, az LMP önkormányzati képviselője a városháza előtt.

VN

Ungár Péter és Plech Tibor

Fotó: Horváth Balázs

– Minden lehetséges eszközzel fel kell lépnünk a rabszolgatörvény ellen, amely úgy próbálja megoldani a munkaerőhiányt, hogy azokat kényszeríti még több munkára, akik eddig is dolgoztak. Szerintünk a magasabb bérek és a több hozzáadott érték jelentik a megoldást – mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, a Vas megyei szervezet tagja. Plech Tiborral, az LMP kőszegi önkormányzati képviselőjével bejelentette, hogy a párt határozati javaslatot nyújt be Kőszegen azzal a céllal, hogy az önkormányzati tulajdonú cégek ne alkalmazzák a túlóratörvényt, és ne kössenek szerződést olyan céggel, amely alkalmazza a 400 órás túlmunkát. –

Ungár Péter és Plech Tibor
Fotó: Horváth Balázs

Megtesszük, amit ellenzéki oldalról, egyesületi és LMP-színekben tehetünk. Testületi döntést szeretnénk az ügyben. Innentől kezdve a képviselő-testületen és a polgármesteren múlik, hogy előterjeszti-e, szavazásra bocsátja-e a javaslatot, és hogy milyen eredmény születik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában