felújítás

2019.01.29. 14:00

Darabokban szépül az olaszfai orgona

Hamarosan látványos szakaszába ér az olaszfai Szent Miklós-templom orgonájának felújítása, bár az orgonaszekrény így, üresen is impozáns. Közben a sípok sorban örökbefogadókra találnak.

Bakos Ágnes

Óvatosan emelték az olaszfai Szent Miklós-templom orgonájának fújtatóművét

Fotó: VN/Fekete Róbert

– Már hoztak vissza elkészült fődarabokat és elvégezték az orgonaház konzerváló kezelését. A munka látványos része várat magára, de a műhelyben már készülnek az alkatrészek – kezdte Fekete Róbert, az olaszfai katolikus egyházközségi tanácsadó testület elnökhelyettese. A 136 éves orgonát tavaly kezdték renoválni egy sikeres pályázat nyomán.

Óvatosan emelték az olaszfai Szent Miklós-templom orgonájának fújtatóművét
Fotó: VN/Fekete Róbert

Elégedettek a győri mester, Albert Miklós munkájával, és közben elkezdték a karzat felújítását is, hogy a hangszerek királynője valóban méltó helyen legyen. A pályázaton nyert forrást ötletesen egészítik ki: jelképesen örökbe adják a homlokzati orgonasípokat, sikeres a kezdeményezés. Egy család karácsonyi ajándékként fogadott örökbe egy sípot az orgonarajongó fiuknak, és már tíz síp gazdára talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában