Az ökumené jegyében

2019.01.18. 07:00

Három püspök szolgál együtt jövő csütörtökön

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, a keresztények egységéért imádkoznak Szombathelyen is.

Bakos Ágnes

Fotó: Pixabay

Az ökumenikus imahét kezdőnapja idén január 20-a, egyben az üldözött keresztényekért imádkozás vasárnapja. Az imahét idei bibliai mottója Mózes ötödik könyvében található: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj!” Az imahét anyagát az indonéz ökumenikus csoport készítette.

Szombathelyen a református templomban lesz az idei imahét első alkalma: 20-án Molnár Szabolcs római katolikus pap hirdet igét. Másnap a ferences templomban Jakab Bálint református lelkész lesz igehirdető. Kedden a premontrei gimnáziumban ifjúsági alkalmat tartanak, szerdán a baptista imaházban Fekete Szabolcs római katolikus atya hirdet igét. Január 24-én az evangélikus templomban püspöki istentisztelet lesz: Székely János római katolikus, Szemerei János evangélikus és Steinbach József református püspökök szolgálnak. Január 25-én az oladi katolikus templomban Varga László Ottó baptista lelkipásztor lesz az igehirdető, másnap az evangélikus kápolnában Taizé istentiszteleten Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész hirdet igét. Az imahét Szombathelyen a Kálvária-templomban zárul: Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész igehirdetésével.

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, az eseményen először csak az anglikán és a katolikus egyház vett részt Graymoorban (USA). A program Magyarországon mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában