közösségek

2019.01.22. 20:26

Közös munkában a kultúráért

Januárban már kétszer és februárban is további alkalmakkor találkoznak a nonprofit szektor, a közszféra és a kulturális élet képviselői Körmenden, a Batthyány Örökségközpontban.

Markó Petra

Fontos, hogy a közösségek képesek legyenek megújulni Fotó: Markó Petra

Tóth Gábor, a városfejlesztési és városüzemeltetési bizottság elnöke elmondta, hogy a körmendi városvezetés törekvéseivel összhangban a helyi akciócsoport is fontos céljának tekinti a civil szervezetek fenntartható fejlődésének elősegítését. Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a közösségek képesek legyenek megújulni, átlendülni a folyamatosan eléjük gördülő külső és belső akadályokon.

A Körmendi Helyi Közösség munkaszervezete 2018 decemberében megjelentette következő, Közösségi, kulturális és szabadidős programok megvalósítása Körmenden című pályázati felhívását.

Fontos, hogy a közösségek képesek legyenek megújulni Fotó: Markó Petra

A helyi akciócsoport munkaszervezete ennek szellemében indította el négy állomásból álló programsorozatát, amelyben a pályázati felhívásban érintett, lehetséges kedvezményezett szervezetek vezetői, önkéntesei, tagjai, munkatársai kapnak kézzelfogható, használható segítséget a későbbiekben felhasználható projektötleteik kidolgozásához.

Tóth Gábor kiemelte, hogy a résztvevők a foglalkozások során különböző témát újszerű módszerekkel dolgoznak fel, és megismerik egymás céljait és jövőbeli terveit.

A következő műhelymunkák során a tematikus csoportok részleteiben is kibontják megvalósításra váró projektjeiket, és megkeresik azon pontokat, amelyek összeköthetik az ötletgazdákat más szervezetek elképzeléseivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában