telt ház

2019.01.09. 07:00

Közösség-összetartó ereje van a zenének

Az elmúlt években nem változott a Városi Fúvószenekar Újévi koncertjének népszerűsége. Magas színvonalon, telt ház előtt zajlott most is a város első kulturális rendezvénye.

Markó Petra

Az első részben klasszikus művek csendültek fel

Fotó: JT

– Az év legnagyobb eseménye ez nekünk – hangsúlyozta Morvai András, a zenekar karnagya. A fúvósok ilyenkor kiegészülnek a helyi zeneiskola művészeivel is. Az intézmény életében a közelmúltban elég nagy változások voltak: új tanárok jöttek, kicserélődött a társaság, ennek köszönhetően például bekerülhetett a repertoárba egy klasszikus trombitaszólós műsorszám.

Az első részben klasszikus művek csendültek fel
Fotó: JT

Az első részben klasszikusabb dalok csendültek fel, majd egy kis szünet és a pezsgős koccintás után populárisabb, szórakoztatóbb műfajokból játszottak darabokat.

A rendezvényen hagyomány az is, hogy Bebes István, Körmend polgármestere köszönti a helyieket. Idén a közösséghez tartozás fontosságát hangsúlyozta. – A közös élmények nagyon fontosak, így számos programot kínálnak egész évben civil közösségeink. A zene közel hoz minket egymáshoz, megnyitja a lelkünket, és összehangolja érzelmeinket – emelte ki. Hozzátette azt is, a közösség ereje nemcsak az ünnepnapokon fontos.

– Ez az erő, ami a hétköznapokban megtart, segít túljutni a nehézségeken, a gondokon. A koncert műsora igazi példája annak, hogyan tudnak a közösség tagjai harmóniát teremteni a zenében és egymás között – emelte még ki a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában