Különösen influenzaszezonban

2019.01.19. 06:59

Nem drága a vitamin, csak jó helyen kell keresni

Lassan ébredezik a vásárcsarnok az ünnepeket követő csend után. A zöldség- és gyümölcsárusok mind az első csarnokba költöztek, hiszen nemcsak ők fáznak, hanem könnyen megfagyhat az éjszakára otthagyott áru is.

Tersztyánszky Krisztina

Székely Mónikánál keresett a narancs, az ára is jó

Fotó: Unger Tamás

Az influenza szezonját éljük, ez meglátszik a kínálaton és a keresleten egyaránt. Hatalmas sárga hegyekben áll a narancs, a citrom, a mandarin, a banán. Viszonylag az ára is elfogadható – de csak a vásárlóknak, tudjuk meg az egyik viszonteladótól. – Nagyon megdrágult a banán a nagykereskedőknél – mondja Székely Mónika viszonteladó. – A multik nagyon lenyomják az árakat, most is háromszázért adják. Hogy megvegyék tőlem, alig tudok rátenni pár forint hasznot.

Székely Mónikánál keresett a narancs, az ára is jó
Fotó: Unger Tamás

A déligyümölcsök mellett sokan keresik a gyömbért is, hogy a megfázás elleni italba tudjanak tenni belőle egy darabkát. A vitamin-utánpótlás szempontjából jó hír, hogy végre jó áron kapható az alma, és sokfajta van belőle. Apró szeműt már ötven–hetven forintért is láttunk pénteken kilónként. A kondorfai Debreceni Tibor gyönyörűeket hozott, bár sajnos a jonatán, amit a legtöbben keresnek, már nála is elfogyott. Sokan viszik szívesen a hordós káposztát, tele van vitaminnal, és csak öt-hatszáz forint kilója, pár száz forintból megvan a napi vitaminbevitel. A paradicsom és a paprika ára borsos, a vajas kenyérhez érdemes a retket vagy a zöldhagymát választani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában