Megsüllyesztik a pályaszintet

2019.01.21. 07:00

Régi probléma oldódik meg Bükön a csapadékvíz komplex elvezetésével

A csapadékvíz-elvezetést oldja meg a pályaszint süllyesztése a Petőfi utca középbüki szakaszán. Megvan a kivitelező, már márciusban, vagy akár előbb kezdődhet a másfél hónapos munka.

Bakos Ágnes

Így néz ki most a Petőfi utca a Marx utcai kereszteződéstől Fotó: Bakos Ágnes

Lesz, ahol nyolcvan-kilencven centiméterrel lejjebb kerül az útburkolat a Petőfi utca középbüki szakaszán, az úttest gyakorlatilag a házak szintje alatt lesz, hogy ne a lakóépületek felé lejtsen az úttest, ne arra folyjon el a csapadékvíz. Vagyis régi probléma oldódik meg a süllyesztéssel, a csapadékvíz komplex elvezetését oldják meg. Persze nem csak az úttest érintett, a járda és kerékpárút is, azok térköves burkolatot kapnak.

Így néz ki most a Petőfi utca a Marx utcai kereszteződéstől Fotó: Bakos Ágnes

A nagyszabású, mintegy 192,5 millió forintos munkára megvan a kivitelező, legutóbbi rendkívüli ülésén döntött a közbeszerzés eredményéről a képviselő-testület. A munkát már megalapozták: az önkormányzat korábban vállalta a közművek rekonstrukcióját, nem csak itt. Az alsóbüki Petőfi-szakaszon kicserélték a vízvezeték-bekötéseket, kiépítették a földkábelek végpontjait, a középbüki szakaszon, a Petőfi utcán a körforgalom és a Marx utca között megtörtént már a szennyvízvezeték rekonstrukciója, kicserélték az ivóvíz gerincvezetékét, a gázvezetéket is, sőt, az mélyebbre került, készülve a most kezdődő pályaszint-süllyesztésre.

A süllyesztés várhatóan márciusban kezdődik, kilencven napja lesz a kivitelezőnek. Ha azonban az időjárás engedi, akkor már februárban nekiállhatnak, vagyis a turisztikai főszezonra biztosan végeznek az építéssel. Az útmunka száz százalékban a büki önkormányzat saját beruházása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában