Négy évvel ezelőtt

2019.01.21. 12:52

Utolsó interjúnk Andy Vajnával: „Mindenki receptet akar arra, hogyan valósíthatja meg az álmait”

Vasárnap délelőtt váratlanul érkezett a bejelentés, elhunyt Andy Vajna nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A 74 éves filmproducer legutóbb négy évvel ezelőtt tett hivatalos látogatást Szombathelyen, hogy a helyi fiatalokkal beszélgessen álmokról, munkáról és sikerről.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Óriási érdeklődés övezte a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképzőiskolában tett látogatását, rengetegen voltak kíváncsiak Andy Vajnára, az amerikai és a hazai filmgyártás legendás alakjára. Az előzetes egyeztetés szerint a filmproducer ugyan nem adott volna interjút, a rendezvényen mégis szívesen válaszolt munkatársunk kérdéseire.

Fotó: Szendi Péter

Így tudhattuk meg, hogy mindenki a siker titkát kutatja: „Valójában mindenki receptet akar arra, hogyan valósíthatja meg az álmait... Szerintem a legfontosabb a kitartás. A sok meló, tudja? De ezt ugye senki nem akarja hallani. Lényeges dolog még, hogy el kell dönteni határozottan, mi az, amit valóban szeretne az ember csinálni. Ha sikeres akarsz lenni, arra fel kell készülni!”

A kérdésre, hogy ő mikor határozta el, mivel szeretne foglalkozni, nevetve válaszolt:

„Én nem tudtam, és nem is tudom soha. Állandóan váltottam, mire megtaláltam azt, amit tényleg szeretek. Az azonban nekem nem munka volt, hanem játék!”

Fotó: Szendi Péter

Andy Vajna az Amerika-napon tett látogatásakor azt tanácsolta a fiataloknak, ha filmes álmokat dédelgetnek, azt Magyarországon a legegyszerűbb megalapozni: „Ha ez érdekli a gyerekeket, és ebben jók akarnak lenni, akkor Magyarországon tényleg jók az esélyeik az első pár évben. Aztán, ha világnagyságú rendező akar lenni valaki, akkor tényleg el kell mennie, mert a tapasztalatokat ott lehet igazán megszerezni.”

Az Andy Vajnával készült 2015-ös interjú teljes terjedelmében itt olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában