Szép otthon

2019.01.12. 07:00

Virágzásnak és ültetésnek is ideje van

Amikor a januárra gondolunk, kevésbé valószínű, hogy virágok, növények jutnak eszünkbe ezzel a téli hónappal összefüggésben. Pedig juthatnának, ugyanis szobanövények bontanak szirmot télen, sőt lassan a kertészkedésre is elő kell készülni.

VN

A padlizsánt lassan el kell ültetni

Fotó: Shutterstock

Több szobanövényünk virágzik szinte folyamatosan a téli időszakban: a ciklámen az egyik dekoratív darabja a bentieknek: alacsony hőmérsékleten bontja ki szirmait, kedveli a közvetett vagy szűrt fényt, a nedves talajt. A jázmin virágai is díszítik otthonunkat: nappal teljes napfényre van szüksége, éjszakára pedig alacsony hőmérsékletre – virágfejei apró fehér ékkövei a nappalinak.

A padlizsánt lassan el kell ültetni
Fotó: Shutterstock

A begónia és az amarillisz sok színben tündököl januárban is. Ne feledkezzünk meg az ültetendő növényekről sem: ha padlizsánt szeretnénk szüretelni nyáron, itt az ideje az ültetésnek, ahogy a chili paprika és a bazsalikom esetében is, nemkülönben a dísznövényeknél: muskátlinál, dáliánál, szarkalábnál, petúniánál vagy éppen a díszcsalánnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában