Beszámoló

2019.02.01. 11:30

A főépítész beszámolt – Ígéretes hulladékgyűjtési pályázat, ingatlan civileknek Sárváron

Az önkormányzat képviselő-testülete megtartotta idei első ülését, amelyen beszámolt munkájáról a városi főépítész és a Kolping szolgálat. A település csatlakozott egy felszín alatti hulladékgyűjtési pályázathoz, ingatlanokat kaptak ingyenes használatra a város civil szervezetei.

Pajor András

Szemben: Czigány István főépítész beszámolója

Fotó: Pajor András

Tavaly is több alkalommal kérték ki sárváriak és céges építtetők a városi főépítész véleményét – hangzott el a városi főépítész munkájáról. Czigány István főépítész megállapította, hogy Sárvár fejlődése pozitív irányt és hazai összehasonlításban is kimagasló eredményeket mutat.

A Kolping Támogató Szolgálat munkájáról Rábáné Varga Anita intézményvezető adott tájékoztatást. A fogyatékkal élőket segítő szervezetben 4 főállású munkavállaló dolgozik, akik tavaly is sokféle módon segítették a rászorulókat.

A négy éve jogutód nélkül megszűnt sárvári lengyel kisebbségi önkormányzat után a lengyelség sárvári hagyományainak ápolását a Sárvári Magyar-Lengyel Baráti Egyesület folytatja. A Batthyány utca 9. alatti emeleti székhelyükön több kiállítás és rendezvény elevenítette fel a II. világháború idején a volt selyemgyár épületében működött lengyel internálótábor történetét. Az általuk használt épületrészt a kormány a sárvári önkormányzat tulajdonába adta. Az ingatlant a megállapodás értelmében továbbra is a lengyel egyesület használhatja.

Szemben: Czigány István főépítész beszámolója
Fotó: Pajor András

A város csatlakozott egy felszín alatti hulladékgyűjtési mintaprojekthez, amelyre a Sárváron a gyűjtést végző társaság adott lehetőséget. A konzorcium tagjai Sárváron kívül Őriszentpéter és további hat őrségi település. Továbbá közreműködik a több mint 200 millió forintos projektben a Nemzeti Fejlesztési Programiroda is. – A Sárvárfürdőn kísérletképpen működik ilyen típusú hulladékgyűjtés és ennek kedvező tapasztalatai miatt döntöttünk a pályázathoz való csatlakozáshoz. – mondta Vinter István, a jogi és ügyrendi bizottság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában