Pedig ifjúsági love storynak indult

2019.02.07. 07:00

A pedofilek az online térben is keresnek szexuális kapcsolatot a gyerekekkel

A biztonságos internet napjához kötődően szervezett előadást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Derkovits Gyula Általános Iskolában. Németh Andrea őrnagy arról beszélt a gyerekeknek, milyen veszélyek leselkednek rájuk az idegenekkel való kommunikáció során.

Merklin Tímea

Németh Andrea rendőr őrnagy az ötödikesekkel

Fotó: Unger Tamás

Vetített egy love storynak induló filmet: egy fiú és egy lány leveleztek, fényképet cseréltek, készültek a randevúra. Itt megállt a vetítés, mi történhet? A gyerekeknek több ötletük volt: annyira nyomkodják a telefonjukat, hogy elmennek egymás mellett, beleesnek a csatornába… Amire senki nem gondolt: lehulltak a maszkok, és a valóságban két férfi közeledett egymás felé meglepetten.

Aki lányként csetelt, fiatal fiúval akart találkozni, aki fiúként, egy fiatal lánnyal szeretett volna. Mindkét férfi másnak adta ki magát, és a randi így sült el. Szerencsére ebben az esetben nem gyereket csaptak be. A rend­őrnő a grooming jelenségét ismertette meg így az ötödikesekkel: amikor egy felnőtt fiatalok, gyerekek társaságát keresi az online térben azzal a céllal, hogy szexuális kapcsolatba lépjen velük.

 

A pedofilek jól kommunikálnak a gyerekekkel, akik közül sok belemenekül az online térbe, és ott osztja meg búját-baját, sok információt ad magáról. Ha a gyerek a családtól nem kap érzelmi támogatást, esetleg elfogadja egy idegen közeledését. Egy rajzfilm következett, amiben a báránykát elcsábítja a farkas, vesz neki drága trikót, és arra kéri, legyenek barátok, de nem szabad elmondani senkinek. Németh Andrea felhívta a gyerekek figyelmét, hogy mindenkivel vigyázni kell, aki titokban akarja tartani a kapcsolatot.

Ki lehet ebben a történetben a vadász? A szülő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában